Euverlèk:Broensem

Van Wikipedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Sorry dat ik niet in het Limburgs kan schrijven, maar toch deze opmerking. Ik begrijp nog wel waarom men hier zegt dat Brunssum uit vier kernen zou bestaan, maar niet dat Langeberg als een van die kernen genoemd wordt. Als Langeberg een kern is, zijn Brunssum-Noord, de Egge, Schuttersveld &c. dit naar mijn mening ook. Ik zou het er dan ook op houden dat Brunssum uit de kernen Brunssum, Treebeek (alhoewel?), Kling en Bouwberg (inderdaad!) bestaat, daar deze kernen er ook voor de verstedelijking van Brunssum al waren (met uitzondering van Treebeek dus).

Iech höb dao neet zoeväöl verstaand vaan. Eigelik bin iech gewoen aofgegoon op de "Plaatsnamelies" vaan Veldeke, en die neump waorsjijnlik veer plaotse. Iech zal nog ins good kieke wie 't zit en dien commentaire drin mètnumme ;) HaafLimbo Velim, non opto 1 sep 2005 17:30 (CEST)
O, is al gebäörd, mèt daank aon Aelske, zeen iech :). HaafLimbo Velim, non opto 1 sep 2005 17:31 (CEST)
Mörge zal iech de buurtsjappe, veurmalige mienkolonieë die dan besjermp dörpsgezich zint gewore, 'n apaart artikel geve. Die zint 't noe waal weerd ;)--Aelske 21 jan 2009 19:29 (CET)
Aafkomstig van Wikipedia, de Vriej Encyclopedie. "https://li.wikipedia.org/w/index.php?title=Euverlèk:Broensem&oldid=144484"