Cisterciënzers: Versjèl tösje versies

Van Wikipedia
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Mergelsberg (Euverlèk | biedrages)
aanv
Mergelsberg (Euverlèk | biedrages)
Geen bewerkingssamenvatting
Tekslien 3: Tekslien 3:
De [[kloesterorde]] vaan de '''cisterciënzers''' is opgeriech in 't [[Fraankrijk|Franse]] [[Abdij vaan Cîteaux|Cîteaux]] in [[1098]] door [[Robert vaan Molesme]]. Soms wert de orde ooch [[Bernardiene]] geneumd.
De [[kloesterorde]] vaan de '''cisterciënzers''' is opgeriech in 't [[Fraankrijk|Franse]] [[Abdij vaan Cîteaux|Cîteaux]] in [[1098]] door [[Robert vaan Molesme]]. Soms wert de orde ooch [[Bernardiene]] geneumd.


De aonleiding waor wijergaonde vervlaking in de naovolging vaan de [[Regula Benedicti|Regel vaan Benedictus]] in de Franse [[benedictijnen]]kloesters, veural in de [[Abdij vaan Cluny]]. Wie de leiding van d'r abdij van Cîteaux övergong in de heng van [[Bernardus van Clairvaux]] waoërt de bewaeging pas 'n groeët succes. De orde is dan ooch neet geneumd nao d'r sjtichter mae nao de Latijnse naom veur de örsjte abdij van de orde: Citeaux - Cistercium.
De aonleiding waor wijergaonde vervlaking in de naovolging vaan de [[Regula Benedicti|Regel vaan Benedictus]] in de Franse [[benedictijnen]]kloesters, veural in de [[Abdij vaan Cluny]]. Wie de leiding van d'r [[abdij van Clairvaux]], 'n dochter-abdij van Cîteaux, övergong in de heng van [[Bernardus van Clairvaux]] waoërt de bewaeging pas 'n groeët succes. De orde is dan ooch neet geneumd nao d'r sjtichter mae nao de Latijnse naom veur de örsjte abdij van de orde: Citeaux - Cistercium.





Versie op 30 jun 2008 16:06

Dit artikel is gesjreve (of begós) in 't Mestreechs. Laes hie wie v'r mit de versjillende saorte Limburgs ómgaon.



Aan dit artikel weurt de kómmenden tied nog gewirk.
Tot daen tied kan d'n inhaud van 't artikel veurnaam informatie misse of nog neet good in zie verbandj ligke.


De kloesterorde vaan de cisterciënzers is opgeriech in 't Franse Cîteaux in 1098 door Robert vaan Molesme. Soms wert de orde ooch Bernardiene geneumd.

De aonleiding waor wijergaonde vervlaking in de naovolging vaan de Regel vaan Benedictus in de Franse benedictijnenkloesters, veural in de Abdij vaan Cluny. Wie de leiding van d'r abdij van Clairvaux, 'n dochter-abdij van Cîteaux, övergong in de heng van Bernardus van Clairvaux waoërt de bewaeging pas 'n groeët succes. De orde is dan ooch neet geneumd nao d'r sjtichter mae nao de Latijnse naom veur de örsjte abdij van de orde: Citeaux - Cistercium.

Aafkomstig van Wikipedia, de Vriej Encyclopedie. "https://li.wikipedia.org/w/index.php?title=Cisterciënzers&oldid=121045"