Jan Schröder

Van Wikipedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Dit artikel is gesjreve (of begós) in 't Gelaens. Laes hie wie v'r mit de versjillende saorte Limburgs ómgaon.


Jan Schröder (Keuningsboesj, 16 juni 1941Keuningsboesj, 4 jannewarie 2007) waas 'ne Nederlandse fitserenner.

Biografie[bewirk | brón bewèrke]

Schröder waas zoawaal op de waeg es ouch op de baan actief. Hae wón ziene eësjte profwedstried in 1961, toen hae in de Ómloup van de Kempe Henk Nijdam en Adriaan Biemans in de sjprint te sjnel aaf waas. 'n Jaor later waas hae de sjnelste in de Sjter van Zjwolle. Zie derde en lètste eurwinning in 't profwielrenne kao in 1966, toen hae 't criterium van Enter wón.

In zien wiejere carrière behaolde hae nog drie tweëde plaatsje en drie derde plaatsje in profwedsjtrieje op de waeg.

Later in zien carrière, in 1976, wón hae nog ein zilvere medaje biej de individuele achtervolging biej de Nederlandse baankampioensjappe.

Jan Schröder sjtórf op 65-jaorige laeftijd op 4 jannewarie 2007 in zien woonplaatsj Keuningsboesj.

Palmares[bewirk | brón bewèrke]

1961

1962

1964

1966

1967

1976

  • 2e in de individuele achtervolging biej de Nederlandse kampioensjappe baanwielrenne.

Ploge[bewirk | brón bewèrke]

  • 1963 - Locomotief-Vredestein
  • 1964 - Acifit
  • 1965 - Frites Specialist
  • 1966 - VRP-Locomotief
  • 1967 - Willem II-Gazelle

Externe links[bewirk | brón bewèrke]

Brón[bewirk | brón bewèrke]

  • Euvergezat oet Wikipedia NL
Aafkomstig van Wikipedia, de Vriej Encyclopedie. "https://li.wikipedia.org/w/index.php?title=Jan_Schröder&oldid=433884"