Gebroeker:Ameerirshad

Van Wikipedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Welkom bij mij........

Ik ben beperkt bekend als Ameer, hoewel mijn "officiële Wikipedia naam Irsjad is (Nederlandse spelling Irsjad, Englese Irshad), beide namen komen voor in mijn Moslim naam, welke luidt, Ameer Irshad Ali..... Een Moslim naam, waarom meld hij dat, is er nog een andere naam denk je nu, wel die is er, lees meer over de reden waarom ik een Moslim naam heb in mijn introductie en overige gegevens!

Wees zo vrij om commentaar te leveren op mijn overleg pagina en alsjeblieft niet hier, dit is mijn rijkje binnen Wiki-space! ;-)

vrede/salaam/shalom

--Ameer™ 24 okt 2005 02:25 (CEST)


Introductie | Wie ben ik?[bewirk | brón bewèrke]

Ik ben een Nederlander, geboren in 1976, dus dan kan je uitrekenen welke leeftijd ik nu zo ongeveer heb. Ik heb sociale geografie gestudeerd, gespecialiseerd in politieke en culturele geografie en daarnaast een hele hap genomen uit het specialisme sociale geografie en planologie van ontwikkelingslanden genaamd, waarbinnen ik me met name met milieu heb bezig gehouden. Mijn voornaamste academische interesse betreft nog steeds de combinatie van deze specialismen: Culturele & Milieu Conflict studies! Verder ben ik bijzonder spiritueel, en heb sinds mijn 16e me bezig gehouden met het bestuderen van verschillende Westerse en Oosterse filosofiën en levensbeschouwingen, met name Boeddhisme (Tibetaans en Zen) en Taoisme, verder het Jodendom en Christendom en tot slot Islam. In 2002 heb ik mij bekeerd tot de Islam, als dusdanig behoor ik nu tot een groep die niet zo positief ontvangen wordt in de Westerse samenleving waarin ik geboren ben en waarbij ik door geboorte toe behoor, een vreemde situatie. Ik hoop dat de relaties tussen Moslims en Westerlingen zich in een meer vredeliefde richting gaat bewegen. Echter tot die tijd zet ik mij in om tot wederzijds begrip te komen en heb ik geen boodschap aan Rechts Radicale Racisten of Extremistische Fundamentalistische Islamisten.

Mijn favoriete quote[bewirk | brón bewèrke]

De volgende quote gebruik ik meestal als signature op Internet fora, ik hoop in dit katern later meer quotes te kunnen plaatsen!

There is no wealth like knowledge, no poverty like ignorance - Hazrat Ali ibn Abi-Talib (as)'

Er is geen rijkdom zoals kennis, geen armoede zoals onwetendheid - Hazrat Ali ibn Abi-Talib (as) (neef en schoonzoon van de Profeet Mohammed (saw)

Doelstellingen[bewirk | brón bewèrke]

Zoals je hebt kunnen lezen in mijn intro hebben mijn achtergrond, studie, religie en werk me in diverse interesse gebieden gebracht. Dit komt omdat mijn interesse ook bijzonder breed is, van internationale betrekkingen tot de fijnere mogelijkheden van internet of bedrijfsvoering ik bestudeer het allemaal. Ik beschouw het leven als één grote leerschool. Als dusdanig wil ik hier ook waardevolle kennis en informatie opdoen en mijn bescheiden kennis delen. Dat we van elkaar mogen leren en elkaar mogen leren te begrijpen! Mijn specifieke interesse gebieden zijn:

Internationale Betrekkingen; VN, NAVO, Midden Oosten, Zuid Azië, Ontwikkelende landen, sociale- economische & politieke veranderingen en conflicten, milieu issues, Islam; Islamisten/Fundamentalisten, moderne gematigden, veranderingen in de Islamitische werel, en helaas terrorisme en de uitwassen van de politieke Islam

Overige Informatie[bewirk | brón bewèrke]

Als je echt nog meer zou willen weten over mij, kan ik je heirbij vertellen dat ik linux gebruik, om specifieker te zijn, de ubuntu distro, verder gebruik ik vele open source software zoals Openoffice.org, daarnaast gebruik ik als webbrowser en mailclient Opera. Deze reclame is even nodig om te melden dat op My Opera pagina je meer over me kan vinden! Daarnaast ben ik te vinden op Hyves! Tot slot doe ik nog wel eens iets aan bloggen zo nu en dan op mijn eigen WordPress pagina:

Nog even een overzicht vanuit een leuke quiz, bij andere wikipedianen gevonden:

You scored as Romanticist. Romanticism encourages society to look backwards to find our solutions. Your rationale is that things were much better a few hundred years ago so we should thus look back to those times and replace them in our modern society. You believe in a simple life and that the complexities of the modern world have turned it upside down.

Postmodernist

63%

Romanticist

63%

Fundamentalist

50%

Cultural Creative

44%

Idealist

44%

Existentialist

44%

Materialist

25%

Modernist

13%

Dat is alles, veel plezier hier, en verder binnen wikipedia, hou je taai!