Euverlèk gebroeker:Cycn

Van Wikipedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Lies vaan Nederlandse gemeintes[brón bewèrke]

Dag Cycn, welkom op de Limburgse Wikipedia nog, en bedankt voor het nuttige 'Wikibouterwerk' dat je hier nu en dan doet. De lijst van Nederlandse gemeenten, die je zo-even bewerkte, moet eigenlijk nog eens grondig worden geactualiseerd. Zelf werk ik normaal gesproken op 1 januari (zo mogelijk direct na de jaarwisseling) alle gemeentepagina's bij (als er gemeentelijke herindelingen zijn, wat meestal wel zo is), maar niet deze. Reden daarvoor is dat er op 1 januari vaak nog geen goede gegevens beschikbaar zijn over hoe groot een bepaalde gemeente na de fusie is geworden, en hoeveel inwoners er zijn. Wanneer een opgeheven gemeente over meer dan één andere gemeente is verdeeld, is dat een 'ding'. Daarom wacht ik meestal tot later in het jaar, als de hele handel vaak al netjes op de Nederlandstalige Wikipedia staat en i.e.g. op de site van het CBS te vinden is. Ik wil maar zeggen: denk daaraan als je die pagina aanpast. Steinbach (euverlègk) 13 fib 2015 12:11 (CET)

Gemèndjekaart[brón bewèrke]

Wen v'r de nuuj gemèndjekaart gaon gebroeke is 't allich waal henjig óm lankzemaan al de kaart te vervange. Zeen de kaart in de nuuj stiel al aangemaak veur al de hujige gemèndjes van Nederlandj? --OosWesThoesBes (euverlègk) 13 jan 2016 11:54 (CET)

Ierlek gezag vin iech de nui kaarte gaaroet neet sjoen, meh inderdaod: este daan toch 'n nui soort kaarte inveurs, kinste daan alle gemeintes zoe ein geve? Steinbach (euverlègk) 13 jan 2016 12:58 (CET)
Op zich bön ich 't dao mit dich èns. Ich vrees allein det gein nuuj kaart op aje stiel waere gemaak, wodoor v'r waere gedwónge ós ane nuje stiel te haje. --OosWesThoesBes (euverlègk) 13 jan 2016 13:19 (CET)
Van de nieuwe gemeenten Gooise Meren en Edam-Volendam (met het opgeheven Zeevang) zijn geen kaarten in de oude stijl beschikbaar op Commons dus toen heb ik maar deze toegevoegd. Ze zien er wel anders uit, zeker als ze aan zee of een meer liggen; dan is dat water ook ingekleurd, daar had ik ook mijn bedenkingen bij. Voor Limburg is dat niet zo'n probleem, als je vergelijkt met Media:Index-gem-Aalten.png of Media:Index-gem-Asten.png (er is nog geen Limburgse gemeente beschikbaar). Wellicht is het inderdaad wel zo netjes om alle gemeenten dezelfde type kaart te geven en er zijn er in wel wat meer[1] maar de dat is maar een klein deel van de Nederlandse gemeenten. Het was alleen in deze twee gevallen urgent, bij de andere gemeenten kloppen de oude kaarten nog wel. Cycn (euverlègk) 14 jan 2016 13:04 (CET)
Det is waal get minder. Ich num aan det de kaart op aje stiel neet eweggedaon gaon waere. Ich zal 'ns kieke of ich mesjiens nuuj kaart op aje stiel kan make veure nuuj gemèndje. Ich vinj uniformiteit toch waal hieël wichtig. --OosWesThoesBes (euverlègk) 14 jan 2016 16:36 (CET)
Als je die kunt aanmaken en op Commons kunt zetten zal ik hem zeker ook op anderstalige wiki's overnemen. Uniformiteit geniet voor dit soort dingen ook mijn voorkeur. Laat maar weten als je hem hebt, ik kom van tijd tot tijd hier toch wel weer langs. Cycn (euverlègk) 20 jan 2016 12:46 (CET)
Ich höb ze juus aangemaak; doe kans se vinje op [2] en [3] :) --OosWesThoesBes (euverlègk) 20 jan 2016 13:34 (CET)