Euverlèk:L1

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Van Wikipedia

Ik beheers het Valkenburgs niet, maar er staat een fout in dit artikel. Toevallig ben ik degene geweest die in Maastricht driekwart jaar dagelijks de nieuwsband van TV8 trouw heeft vervangen aan de Quirinaalhof te Maastricht, totdat op 9 oktober een einde kwam aan het uitzenden vanaf een videoband.

Maar de fout, die zit hem in de tijden waarop Omroep Limburg en TV8 afwisselend uitzonden. Het klopt van die afwisseling, maar zoals jullie het schrijven, startte zowel de uitzending van TV8 als Omroep Limburg om kwart over zeven 's avonds. Ik verwisselde de banden ongeveer om 7 uur 's avonds, waarna de band van TV8 tot kwart voor zeven 's morgens liep. De uitzending van Omroep Limburg begon dan een half uur daarna, omdat er een fysiek onderscheid moest zijn tussen de twee zenders. De kijker mocht niet de indruk krijgen dat het 1 zender was, en daarom moest tussendoor de zender steeds een half uur op zwart.

29 juni 1999 was de eerste televisieuitzending van L1 een feit.

Hierbeneden de foute passage:

Dat heel in dat tösje kwart euver zeve in d'n aovend en kwart veur zeve sjmörreges TV8 te zeen waor, en van kwart op zeve saoves tot kwart veur zeve de daag dao-op Omroep Limburg.

Begin een overleg over L1

Start een overleg
Aafkomstig van Wikipedia, de Vriej Encyclopedie. "https://li.wikipedia.org/w/index.php?title=Euverlèk:L1&oldid=168630"