Antropologie

Van Wikipedia
Gank nao: navigatie, zeuke

Dit artikel is gesjreve in 't Nuts. 't Weurt gewaardeerd óm in dit artikel 't Nuts aan te hauwe of aan te gaeve welk anger dialek gebroek is.


Antropologie is de sjtudie of lier van de minsj. Dees sjtudie hilt zich bezig mit alle luuj én mit alle dimensies van de minsjelikheid. In de modern antropologie sjtit 't begrip dat de minsjelike aard 'cultuur' centraal. Angesj gezigk, dat oos soort de capaciteit haet ontwikkeld om ozze wèlt in symbole te zeen, en dat veer de wèlt (en oszelf) op basis van dergelike symbole kinne transformere.

Antropologie weurt euver 't algemein in veer gebede ongerverdeild:

  1. Fysische antropologie of antropobiologie, besjtudeert de minsj as biologisch organisme, 't gedrag van primate en minsjelike evolusie.
  2. Taalkunde, besjtudeert de variasie in taal doer tied en ruimte en ouch 't sociaal gebroek van taal en de relasie tusje taal en cultuur (zuuch ouch conceptueel analyse;
  3. Archeologie, besjtudeert de materiaele euverbliefsele van minsjelijke samenlaevinge en
  4. Cultureile antropologie (vreuger 'volkekunde' of 'etnologie') besjtudeert 't sociaal gedrag, de economische sjtructuur en de religie van völker en bevölkingsgroop. In de Vereinigde Sjtate weurt de term 'cultural anthropology' väöl gebroek, in Groet-Brittannië de term 'social anthropology'.

Dit zien de antropologe die op dees Wikipedia staon:

Aafkomstig van Wikipedia, de Vriej Encyclopedie. "https://li.wikipedia.org/w/index.php?title=Antropologie&oldid=384497"