Zietting: Versjèl tösje versies

Van Wikipedia
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
K Ziettinge verplaats nao Zietting: typo. moet inkelvoud zin
K indeiling
Tekslien 1: Tekslien 1:
{{Dialek|Valkebergs}}
{{Dialek|Valkebergs}}
n '''Zietting''' of '''zitting''' in de [[carnaval]]stied weurt meistal georganiseerd door 'n [[carnavalsvereiniging]]. Aanvankelik, in 't begin van de [[19e ièw]], woorte d'r bie-einkómste georganiseerd door 'n carnavalsvereiniging, door en veur manne, ónder 't genot van [[beer]], [[wien]] en lekker ete, mèt [[buut]]s, veurdrachte en mèt de presentatie en/of 't zinge van van nuuj en ouw [[carnavalsleedsje]]s of [[sjlager]]s. In [[Limburg]] ies de zietting euvergenómme oet 't [[Rienland]].
n '''Zietting''' of '''zitting''' in de [[carnaval]]stied weurt meistal georganiseerd door 'n [[carnavalsvereiniging]]. Aanvankelik, in 't begin van de [[19e ièw]], woorte d'r bie-einkómste georganiseerd door 'n carnavalsvereiniging, door en veur manne, ónder 't genot van [[beer]], [[wien]] en lekker ete, mèt [[buut]]s, veurdrachte en mèt de presentatie en/of 't zinge van van nuuj en ouw [[carnavalsleedsje]]s of [[sjlager]]s. In [[Limburg]] ies de carnavalszietting euvergenómme vanoet 't [[Rienland]].
Later woorte ouch vrouwe toegelaote. Nog later organisere ze zelf de vrouweziettinge, woa de manne neet welkom zin.


==Raod van èlf==
==Raod van èlf==
Tekslien 6: Tekslien 7:


==Ziettinge in 't Rienland==
==Ziettinge in 't Rienland==
Bekènde ziettinge, die ouch op [[televisie]] were oetgezónde zint in 't Rienland: in [[Kölle]], [[Düsseldorf]], [[Aoke]], [[Mainz]] en [[Münster]].
Bekènde ziettinge, die ouch op [[televisie]] were oetgezónde zint in 't Rienland die van [[Kölle]], [[Düsseldorf]], [[Aoke]], [[Mainz]] en [[Münster]].

Later woorte ouch vrouwe toegelaote. Nog later organisere ze zelf de vrouweziettinge, woa de manne neet welkom zin.


[[Categorie:Vastelaovend]]
[[Categorie:Vastelaovend]]

Versie op 19 fib 2009 17:12

Dit artikel is gesjreve (of begós) in 't Valkebergs. Laes hie wie v'r mit de versjillende saorte Limburgs ómgaon.


n Zietting of zitting in de carnavalstied weurt meistal georganiseerd door 'n carnavalsvereiniging. Aanvankelik, in 't begin van de 19e ièw, woorte d'r bie-einkómste georganiseerd door 'n carnavalsvereiniging, door en veur manne, ónder 't genot van beer, wien en lekker ete, mèt buuts, veurdrachte en mèt de presentatie en/of 't zinge van van nuuj en ouw carnavalsleedsjes of sjlagers. In Limburg ies de carnavalszietting euvergenómme vanoet 't Rienland. Later woorte ouch vrouwe toegelaote. Nog later organisere ze zelf de vrouweziettinge, woa de manne neet welkom zin.

Raod van èlf

De zietting weurt geleid door de raod van èlf. De lede van de raod drage 'n sjteek of narrekap op de kop es parodie op de Jakobiene in de Franse Revolutie. De raod van èlf ies 'n persiflage op 't tribunaal van de Jakobiene.

Ziettinge in 't Rienland

Bekènde ziettinge, die ouch op televisie were oetgezónde zint in 't Rienland die van Kölle, Düsseldorf, Aoke, Mainz en Münster.

Aafkomstig van Wikipedia, de Vriej Encyclopedie. "https://li.wikipedia.org/w/index.php?title=Zietting&oldid=148622"