Lui (Nut): Versjèl tösje versies

Van Wikipedia
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
K Lieëw (Nut) verplaats nao Lui (Nut): 2 bronne sjpreke van Lui (Leeuw) in Nut
aanp. en aanv.
Tekslien 1: Tekslien 1:
{{Dialek|Nuts}}
{{Dialek|Nuts}}
[[Plaetje:Krt nuth.jpg|thumb|Linksbove Lui (Leeuw) op 'n kaart oet 1900]]
'''Lieëw''' (Nederlands: '''Leeuw''') is 'n [[buurtsjap]] va [[Nut]] in de gelieëknamige [[gemeinte]] [[Nut]] in [[Nederlands Limburg|Zuud Limburg]]. 't Is allewieël gelaeëge tösje de autobaan [[A76]] en d'r [[Spoorweeg Zittert-Heële|Sjpaoërwaeëg Zittert-Heële]]. Väöl van 't gróndgebeed van Lieëw is, sjus wie dat van de buurtsjap [[Kamp (Nut)|Kamp]], opgegange in 't industrieterrein ''de Horzel'' va Nut.
'''Lui''' (Nederlands: '''Leeuw''') is 'n [[buurtsjap]] va [[Nut]] in de gelieëknamige [[gemeinte]] [[Nut]] in [[Nederlands Limburg|Zuud Limburg]]. 't Is allewieël gelaeëge tösje de autobaan [[A76]] en d'r [[Spoorweeg Zittert-Heële|Sjpaoërwaeëg Zittert-Heële]]. Väöl van 't gróndgebeed van Lui is, sjus wie dat van de buurtsjap [[Kamp (Nut)|Kamp]], opgegange in 't industrieterrein ''de Horzel'' va Nut.
't Kesjtieël Reijmersbek lik vlakbie. Op 'n kaart oet 1900 laoëg hie 'n sjteinfabriek.


De gelieëknamige pachhaof ''Lui'' sjtamp oet ca 1580. In 1586 woort 'r verpach aan Leonard Bosch. De eigenaer waor de Balije van de [[Duutsje Orde]] in [[Aldenbiessen]]. In de [[achtieënde ieëw]] waore de lede van de Familie Frijns haufwin. Vanaaf 1730 waor Franciscus Frijns de pachter.


{{GemeinteNut}}
{{GemeinteNut}}

Versie op 22 mei 2008 09:26

Dit artikel is gesjreve (of begós) in 't Nuts. Laes hie wie v'r mit de versjillende saorte Limburgs ómgaon.


Linksbove Lui (Leeuw) op 'n kaart oet 1900

Lui (Nederlands: Leeuw) is 'n buurtsjap va Nut in de gelieëknamige gemeinte Nut in Zuud Limburg. 't Is allewieël gelaeëge tösje de autobaan A76 en d'r Sjpaoërwaeëg Zittert-Heële. Väöl van 't gróndgebeed van Lui is, sjus wie dat van de buurtsjap Kamp, opgegange in 't industrieterrein de Horzel va Nut. 't Kesjtieël Reijmersbek lik vlakbie. Op 'n kaart oet 1900 laoëg hie 'n sjteinfabriek.

De gelieëknamige pachhaof Lui sjtamp oet ca 1580. In 1586 woort 'r verpach aan Leonard Bosch. De eigenaer waor de Balije van de Duutsje Orde in Aldenbiessen. In de achtieënde ieëw waore de lede van de Familie Frijns haufwin. Vanaaf 1730 waor Franciscus Frijns de pachter.

Sjabloon:GemeinteNut

Aafkomstig van Wikipedia, de Vriej Encyclopedie. "https://li.wikipedia.org/w/index.php?title=Lui_(Nut)&oldid=113476"