Guido Verstraeten

Van Wikipedia
Gank nao: navigatie, zeuke

Dit artikel is gesjreve in 't Norbiks. 't Weurt gewaardeerd óm in dit artikel 't Norbiks aan te hauwe of aan te gaeve welk anger dialek gebroek is.


Guido Verstaeten is saer 2001 apotheker an de KU-Leuve, docaent an de Karel de Groete Hoeëgsjoeël in Antwerpe en publicist. E wont noe in de gemèngde Gulpe-Wittem. Verstraeten is d'r väörzitter van de Vlamsj-nationalistische N-VA-aafdeling va Voere en haat in de jaore näögeteg van d'r vörrige ieëw in Teuve gewond. Get dat in officieel gesjrifte wert oontkènd (kiek externe leenk). Ooch doe waor e al polletiek actief in Voere vör de Vlamsje zaak, in 't sjpaoër va Guido Sweron. Ziene zoon, Willem Verstraeten is doctoraatssjtudaent an de VITO in Leuve en d'r secretaer van de N-VA-aadeling va Voere. D'r Willem wont nog ömmer in Teuve.
Verstraeten oondertekende 't manifest van d'r Gravensteengroep op 21 februari 2008, zjuus wie Guido Sweron.

Nao ège zègke haat Verstraeten zich töt Nederlander laote naturalisere ömdat de Vlamsje nationalitèèt neet besjtèèt en e gene Belsj wilt zieë.

Extern leenke[bewirk | brontekst bewerken]

Aafkomstig van Wikipedia, de Vriej Encyclopedie. "http://li.wikipedia.org/w/index.php?title=Guido_Verstraeten&oldid=349216"