Euverlèk:Hilversum

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Van Wikipedia

Maog ich effe ingriepe? Hieonger dien teks:
De media zien 'ne veurnaome wèrkgever veur de stad en de ganse streik. Hilversum-Noord heet 'n Mediapark, boerin o.m. de NOS, e paar studio's en 'n aontal omrope stoon. De ander omrope zitte örges anders in de stad. Wijers veurzuut Hilversum 't Gooj vaan e hospitaol annex sanatorium (Zonnendaal), en vaan versjèllende oonderwies-instèllinge, woeronder inkel sjaolegemeinsjappe, de Media-Academie en e conservatoir

Zal het even in het Nederlands uitleggen, want dat gaat iets makkelijker....
Aangezien ik in Hillywood een tijdje heb gewoond toen ik nog bij het NOB freelance werk deed, ken ik de stad als geen ander....

Hilversum heeft geen Mediapark, in Hilversum ligt het Mediapark[brón bewèrke]

Het Omroepkwartier, naar een ontwerp van de architect Piet Elling is tussen 1960 en 1986 gebouwd in het heidegebied in Hilversum Noord. In 1962 was als eerste gebouw het Muziekpaviljoen klaar, gevolgd in 1966 door het Studiocentrum. De kantoren kwamen er pas veel later. In 1974 bijvoorbeeld was het decorcentrum klaar en in 1976 het hoofdgebouw en pas in 1986 het Schakel- en uitzendcentrum (het tegenwoordige Videocentrum). De omroepen zitten inderdaad in eigen gebouwen elders in het dorp, maar maken gebruik van de studio's op het Mediapark zoals het Omroepkwartier sinds 1 februari 1990 officeel heet. Tot 1989 was het terrein eigendom van de NOS, maar vanaf 1 januari 1989 na de opsplitsing van de NOS eigendom van het NOB (Nederlands Omroepproduktie Bedrijf).

Geschiedenis[brón bewèrke]

Hilversum was in de jaren '60 en '70 ook de thuishaven van de zeezender Radio Veronica die eerst aan de Zeedijk en later aan de Utrechtse Straatweg in villa Laapershoek hun studio's en kantoren hadden gevestigd. Tegenwoordig is het oude studiopand van Veronica beter bekend als Hotel Laapershoek.

Hoop dat je wat aan deze info hebt ;) Groetjes Erik Creugers 20 sep 2005 12:53 (CEST)[reageer]

Aafkomstig van Wikipedia, de Vriej Encyclopedie. "https://li.wikipedia.org/w/index.php?title=Euverlèk:Hilversum&oldid=13054"